Over ons
Wij zijn een collectief van onderwijsprofessionals die werkzaam zijn op HAN University of Applied Sciences en zich inzetten voor goed onderwijs. Dit doen we door systematisch te werken aan didactiek, curriculumontwerp en toetsing. Om te delen wat we doen en tegenkomen hebben we op eigen initiatief deze website opgericht. Daarbij is gekozen voor de naam ‘effectieve didactiek’ omdat dit de kern vormt van het leerproces, wat wordt versterkt voor een passend curriculumontwerp en betekenisvolle toetsing.

Ik ben Wessel Peeters, onderwijskundige op de HAN University of Applied Sciences (Academie Organisatie en Ontwikkeling), mede-oprichter van het platform Vernieuwenderwijs en 9 jaar werkzaam geweest als docent in het VO. Ik houd mij actief bezig met onderwijs en leren, in het bijzonder met didactiek, toetsing en curriculumontwerp. Op deze website deel ik de dingen die ik maak en tegenkom rondom effectieve didactiek.

Heb je vragen of opmerkingen? Meer weten over wat ik doe? Wil je contact hebben? Bezoek dan mijn persoonlijke website.

Ik ben Marleen Kaijen, werkzaam als hoofddocent Onderwijsinnovatie op de HAN University of Applied Science (Academie Gezondheid en Vitaliteit). Vanuit visie op diep en duurzaam leren houd ik mij bezig met het ontwerpen van zinvol en betekenisvol onderwijs, (programmatisch) toetsen, docentprofessionalisering, onderwijskundig leiderschap en het ontwikkelen van een professionele cultuur in een lerende onderwijsorganisatie.

Heb je vragen? Of wil je meer weten over wat ik doe of wat ik denk? Neem gerust een kijkje op: kaijen-onderwijsinnovatie.nl